Onze zorg en ons onderwijs komt niet in dromen voor. Niemand was van plan om een ongeluk mee te maken en niemand was van plan om ziek te worden. Als het lot je dan toch treft, is Adelante er om je te ondersteunen en het dromen levend te houden.

DOORgaan is ons motto, en daarin zit ook de kern van succes. DOORgaan op momenten met een onzeker perspectief, DOORgaan als het pijn doet en DOORgaan als je blijft verliezen. DOORgaan is het motto voor mensen die willen blijven dromen. Mensen die DOORgaan met dromen, zijn de mensen die er komen. DOORgaan is kracht, DOORgaan oogst respect en met DOORgaan volgt herstel. DOORgaan is verder leven ook al heb je beperkingen.

Vrienden zijn brandstof voor DOORgaan. Een zet in de goede richting is meer dan een fysieke aanraking, of een zinvolle tip. Veel belangrijker, het is een gebaar waaruit je kunt opmaken dat je er toe doet en dat iemand jou voldoende waard vind om te helpen. Je mag er zijn en je wordt gezien. Vrienden zijn belangrijk, helemaal als het eventjes niet lukt.

Teamwork

De Vrienden van Adelante zijn ontstaan door de nauwe samenwerking van onze medewerkers en onze cliënten. Elke dag werken zij met hart en ziel aan het herstel en de hervonden kracht van hun cliënten. Elke dag zien zij dan ook hun strijd én hun trots. ‘Het beste uit jezelf halen’, dat is waar we voor gaan.

Een leven vol betekenis

Iedereen verdient een goed, betekenisvol leven. Is dat voor de één ‘gewoon’ lekker leven waarin je weer je draai hebt gevonden met je nieuwe ik, voor de ander is dat zichzelf voortdurend blijven uitdagen, grenzen verleggen.

Van goed naar geweldig

Door die nauwe samenwerking zie je wat iemand nodig heeft om net nog die stap extra te kunnen zetten. Om écht het beste uit zichzelf te kunnen halen. En vaak zijn dat net die extra faciliteiten of materialen die niet uit zorggeld betaald kunnen worden. Maar het zijn juist die andere, extra dingen waardoor onze zorg van ‘goed’ naar ‘geweldig’ gaat.

Professionals met groot hart

En precies díe zorg willen wij leveren. En wat doen onze medewerkers dan? Ze gaan zelf aan de slag om geld in te zamelen zodat ze Kevin, Tracey, Liz en Miranda wél die materialen kunnen bieden. Super super attent, maar dat is niet de bedoeling. Zij zijn gedreven, vakkundige therapeuten en professionals, maar ze moeten niet naast hun werk ook nog tijd besteden aan het inzamelen van gelden.

Eén voor allen, allen voor één

Om de bijzondere doelen en dromen van onze cliënten en medewerkers te realiseren en om die extra’s te kunnen blijven bieden, is Stichting Vrienden van Adelante opgericht. Paul Kurvers en Nicole Schepers, beide werkzaam bij Adelante, ondersteunen de Stichting. Ieder vanuit zijn eigen vakmanschap, samen vanuit een grote betrokkenheid bij de mens en het leven.

Heb je een andere vraag of wat hulp nodig?

Heb je vragen over de mogelijkheden om bij te dragen? Of misschien over onze Stichting? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Neem contact op

Schenken vanuit uw nalatenschap?

Een prachtige manier om na uw overlijden levens betekenis te geven. We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Lees meer