Terug naar initiatieven

Watersportweek Adelante / Sailwise

1 juni 2023
sport
beleving

Jaarlijks gaan 17 revalidanten en 6 medewerkers van Adelante volwassenenrevalidatie een week lang naar het eiland Robinson Crusoe. Op dit eiland kunnen de revalidanten in een aangepaste omgeving kennis maken met watersport en op deze manier de grenzen van hun beperkingen verkennen en vooral verleggen!

De watersportweek van Adelante volwassenenrevalidatie is een langlopende jaarlijkse traditie en ieder jaar ook weer een ontzettende beleving voor de revalidanten en medewerkers. Ergens in de maand september is het eiland Robinson Crusoe van de organisatie Sailwise gereserveerd voor 17 revalidanten en 6 medewerkers van Adelante, op maandagochtend is het vertrek en op vrijdagavond komt iedereen moe maar ontzettend voldaan terug in Hoensbroek.

Met behulp van een aantal vrijwilligers en de eilandbeheerders van Sailwise kunnen de deelnemers van de watersportweek de grenzen van hun kunnen verkennen en verleggen. Het eiland Robinson Crusoe ligt middenin de Loosdrechtse plassen en is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Er is een middelgroot terrein om de accommodatie heen waar ruimte is voor een terras en andere activiteiten zoals een kampvuur en een jeu de boules veldje. In de haven liggen verschillende zeilboten, kano’s, kajaks en andere vervoersmiddelen voor op het water die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Per diagnosegroep gaan er 2 tot 4 revalidanten mee en zij zijn geselecteerd door de behandelteams, de deelnemers krijgen een weekdoel/doelstelling mee die aan het eind van de week zal worden geëvalueerd door de medewerkers van Adelante. In de week zijn er bijvoorbeeld de altijd terugkerende barbecue, waarbij de deelnemers zelf de gerechten maken, de bonte/bingo avond en een vroege vogels kanotocht.

Kortom, het is een week die ontzettend bijdraagt aan ofwel de revalidatie zelf, de acceptatie van beperkingen of het terugkrijgen van het vertrouwen in eigen lichaam en kunnen! De een sluit het ander hierbij natuurlijk niet uit!

Watersportweek Adelante / Sailwise

€ 755

van € 10.000 ingezameld

2 personen hebben in totaal gedoneerd

Heb je een andere vraag of wat hulp nodig?

Heb je vragen over de mogelijkheden om bij te dragen? Of misschien over onze Stichting? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Neem contact op

Schenken vanuit uw nalatenschap?

Een prachtige manier om na uw overlijden levens betekenis te geven. We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Lees meer