Terug naar initiatieven

HandbikeBattle 2024: (Over)winnen

8 mei 2024
sport
beleving

Op 27 juni 2024 vindt de 10e editie plaats van de HandbikeBattle die georganiseerd wordt door de stichting HandbikeBattle (HandbikeBattle). Vanuit alle Nederlandse revalidatiecentra nemen teams deel aan deze battle dus ook vanuit Adelante. De deelnemers aan de battle zijn (oud) revalidanten die aan een volgende fase van maatschappelijke participatie toe zijn, waarin niet alleen de sportieve prestatie maar ook het verleggen van je eigen grenzen een belangrijke rol spelen.

Revalideren is ontdekken wat wel nog kan en niet te lang stilstaan bij wat niet meer kan. Vaak onderschatten revalidanten hun eigen mogelijkheden en deelname aan de HandbikeBattle is een van de manieren om te winnen van jezelf, je eigen vooroordelen te overwinnen en een nieuwe top in je leven te bereiken.

Het Adelante Summit Riders handbiketeam bestaat in 2024 uit vijf deelnemers. De daadwerkelijke battle op 27 juni in het Kaunertal wordt voorafgegaan door een half jaar van intensieve training. Aan dit intensieve trainingsprogramma en de daadwerkelijke deelname hangt een kostenplaatje waarvoor wij nu uw financiële ondersteuning zoeken.

De training is natuurlijk al in volle gang en vooralsnog wordt een groot deel van de kosten door Adelante gedragen. Dit kan Adelante echter niet uit haar reguliere middelen en moet hiervoor haar reserves aanspreken die dan niet voor andere noodzakelijke middelen ingezet kunnen worden. Daarom doen wij nu vanuit de Vrienden van Adelante een beroep op u ter dekking van de reeds gemaakte kosten en de resterende kosten tot de dag van de battle.

U kunt hiervoor gebruik maken van de donatieknop. Help onze vijf helden van het Adelante Summit Riders team 2024 hun grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken!

Gite Penders - teamcaptain

"Voor mij vertegenwoordigt de HandbikeBattle meer dan alleen een fysieke uitdaging - het is een reis van zelfontdekking en empowerment, waarbij ik de bergen die mij ooit bijna fataal werden wil overwinnen. Het biedt mij de kans om te bewijzen dat een handicap geen belemmering vormt voor avontuur en prestatie."

"Dit jaar, als teamcaptain ben ik trots om jonge deelnemers te mogen inspireren en motiveren om hun eigen grenzen te verleggen. Samen kunnen we laten zien dat met vastberadenheid alles mogelijk is, zelfs het beklimmen van de hoogste bergen."

Iljana Cuijpers

"Ten eerste zie ik de HandbikeBattle als een geweldige kans mezelf sportief uit te dagen. Bovendien wil ik zowel mijzelf als anderen laten zien dat er veel mogelijk is, zelfs met een beperking. Als laatste zie ik de HandbikeBattle als een symbolische afsluiting van een moeilijke periode in mijn leven."

Tom Greten

"Tijdens mijn revalidatie ben ik door mijn fysiotherapeut in aanraking gekomen met het handbiken. Eerst dacht ik dat het niets voor mij was, maar nu vind ik het superleuk en ben ik blij dat ik met de battle mee kan doen. De HandbikeBattle is voor mij een mooie uitdaging om samen met mijn buddy en het team een sportieve prestatie neer te zetten, maar zeker ook om samen veel plezier te beleven!"

Rick de Kreij

"De HandbikeBattle is voor mij dé mogelijkheid om te laten zien dat een dwarslaesie mij niet tegenhoudt. Ik houd ervan om buiten het avontuur op te zoeken en dat kan nog steeds door te handbiken. Op naar vele steile kilometers!"

Youri Sabel

"Ik doe mee aan de HandbikeBattle omdat het me toelaat om mijn liefde voor sport te behouden, zelfs als ik lichamelijk beperkt ben. Handbiken is niet alleen een uitdaging voor mijn lichaam, maar het geeft me ook een goed gevoel vanbinnen. Het laat me zien dat ik mijn beperkingen kan overwinnen en dingen kan bereiken die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Door mee te doen aan deze wedstrijd kan ik anderen laten zien dat ze ook obstakels kunnen overwinnen en hun dromen kunnen najagen, ongeacht wat er op hun pad komt."

HandbikeBattle 2024: (Over)winnen

€ 7.374

van € 19.500 ingezameld

145 personen hebben in totaal gedoneerd

Heb je een andere vraag of wat hulp nodig?

Heb je vragen over de mogelijkheden om bij te dragen? Of misschien over onze Stichting? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Neem contact op

Schenken vanuit uw nalatenschap?

Een prachtige manier om na uw overlijden levens betekenis te geven. We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Lees meer