Terug naar initiatieven

Watersnood Valkenburg treft Kindcentrum

15 november 2021
wateroverlast
kinderen

Schade loopt in de miljoenen

Duizenden, duizenden liters water stroomden ons Kindcentrum in tijdens de hevige stortregens en de overstroming van de Geul op 21 juli jl. De gebouwen waar elke dag 500 kindjes komen voor hun (klinische) revalidatie, intensieve kindverpleging, dagopvang, therapeutische peutergroep, speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs werden zeer zwaar getroffen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe groot de schade is. Zichtbare en onzichtbare schade.

Vloeren, muren, materialen, installaties voor de verwarming en het zwembad, ICT-structuren, alles moet vervangen worden. Het zal ongeveer een jaar duren voordat we ‘onze’ kinderen weer kunnen ontvangen op hun vertrouwde plek.

Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen en we krijgen hulp van alle kanten. (Scholen)stichtingen die hun gebouwen aanbieden, zodat de kinderen onderwijs kunnen blijven volgen en door kunnen gaan met hun revalidatie. Ook mogen we rekenen op talloze donaties. Er is zelfs een crowdfundactie op touw gezet om ons te ondersteunen. Hartverwarmende acties.

We weten zeker dat het ons gaat lukken om straks weer een fantastische plek voor de kinderen te hebben. Ze verdienen het!

Watersnood Valkenburg treft Kindcentrum

€ 4.665

van € 50.000 ingezameld

2 personen hebben in totaal gedoneerd

Heb je een andere vraag of wat hulp nodig?

Heb je vragen over de mogelijkheden om bij te dragen? Of misschien over onze Stichting? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Neem contact op

Schenken vanuit uw nalatenschap?

Een prachtige manier om na uw overlijden levens betekenis te geven. We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Lees meer